Suikerfeest 2017 t/m 2020

Wanneer is het Suikerfeest 2017 t/m 2030?

Bekijk hieronder wanneer het Suikerfeest 2017 t/m 2030 is en op welke dag van de week deze dag valt.

De volgende Suikerfeest valt op zondag 25 juni 2017. Dat is over 63 dagen.
Suikerfeest Datum Dag v/d week
201725 t/m 28 juni 2017zondag t/m woensdag
201815 t/m 18 juni 2018vrijdag t/m maandag
20194 t/m 7 juni 2019dinsdag t/m vrijdag
202024 t/m 27 mei 2020zondag t/m woensdag
202110 t/m 13 september 2021vrijdag t/m maandag
Staat er een smiley voor een van de bovenstaande Suikerfeest dagen? Dan zijn werknemers in en het bedrijfsleven en overheidsinstellingen meestal vrij! Publieke instellingen (zoals ziekenhuizen) draaien dan meestal zondagsdiensten. Veel bedrijven in de horeca zijn echter wel open. Controleer daarom altijd jouw cao om zeker te zijn of je met Suikerfeest 2017 of 2018 ook vrij bent.

Betekenis van het Suikerfeest

Het Suikerfeest is een islamitisch feest waarmee het einde van de Ramadan gevierd wordt. Het Suikerfeest wordt ook wel het Kleine Feest genoemd.

Viering

De mannen en vrouwen gaan in de eerste ochtend van het Suikerfeest naar de Moskee voor een speciaal gebed. Soms blijven de vrouwen thuis, dit komt door de hoeveelheid aan voorbereiding voor het Suikerfeest en de grote drukte in de Moskee. Er verwacht dat iedereen in de Moskee een bijdrage levert. Deze bijdrage is ter hoogte van één maaltijd, dit komt neer op zo’n 6 euro. De rest van de eerste dag gaat men de familie bezoeken. Er worden vooral zoete gerechten geserveerd. Daarnaast geeft men elkaar veel cadeautjes. Voor de rijkeren is het een plicht op voor de armen te zorgen zodat ook hun het feest mee kunnen maken.

Vaststelling begin van het Suikerfeest

Het Suikerfeest hangt samen met de maand Ramadan en dus ook de datum van het Suikerfeest is daar van afhankelijk. Ramadan eindigt bij het zien van de jonge maansikkel. Het einde van de Ramadan betekent het begin van het Suikerfeest. Niet alle moslims vieren het Suikerfeest op hetzelfde moment. In Nederland betekent dit dat de twee grootste groepen moslims, de Marokkanen en de Turken, het feest niet tegelijkertijd laten beginnen. Dit komt doordat zij vasthouden aan de methoden die ze in het land van herkomst hanteren.
Bereken jouw eigen feestdag!
Bereken op welke dag een bepaalde datum valt (bv. jouw verjaardag).
Bekijk bijvoorbeeld hoe oud je bent in dagen, maanden of jaren.

Geef een datum op:

 

Deel deze pagina

Reageer op deze Suikerfeest pagina